Masaj Anticelulitic

Celulita este o stare ce se caracterizează prin depuneri de țesut adipos (grăsime) cu repartizare neuniformă sub piele. Celulita este o stare de pre-boală. Apariţia ei denotă tulburări de circulaţie sanguină şi limfatică în segmentele respective. Aceste tulburări pot fi însoţite de alterări ale sensibilităţii zonei respective pentru că inervaţia locală este afectată la rândul ei de carenţele de vascularizare.
Cauzele apariției celulitei nu sunt perfect cunoscute. Când se vorbește despre celulită și cauzele ei, se poate.vorbi despre probleme hormonale, probleme ale țesuturilor conjunctive sau alimentație nerațională. De aceea trebuie făcută o diferență foarte clară între celulita care este o afecțiune inflamatorie și celulita despre care se vorbește în estetică.

Ce este masajul anticelulitic?

Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare și eliminare a celulitei, rezultatul fiind vizibil, după numai câteva ședințe. Este una din cele mai bune soluții de a scăpa de “coaja de portocală”, fiind efectuat local, în zonele afectate de celulită.
Masajul anticelulitic este un masaj profund, adânc și uneori puțin dureros. În nici un caz nu trebuie să plecați cu vânătăi. Terapeuții încep pregătirea pentru masaj folosind ulei sau o cremă anticelulitică cu care ung zonele ce urmează a fi masate. Apoi se trece la mișcări ușoare de frământare folosind palmele și chiar antebrațele pe zone largi. Aceste mișcări au rolul de încălzire a pielii și de a aduce un flux sporit de sânge. Apoi se aplică mișcări de ciupire, care se pot face cu degetele sau cu palma întreagă și care au rostul de mobiliza grăsimea și de a sparge celulele adipoase. Ulterior, se pot aplica mișcări de presare cu pumnii, mișcări de răsucire care se fac de multe ori cu ambele mâini, sau mișcări în S în care pielea este trasă cu ambele mâini în sensuri opuse.

Beneficii masaj anticelulitic

Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce conduce la reducerea și eliminarea depunerilor de grăsime. Presiunea directă și mișcările circulare eliberează tensiunea locală de la nivelul mușchilor, facilitând buna trecere a fluxului sanguin.
Masajul anticelulitic stimulează sistemul limfatic și ajută la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa reținută în țesuturi este o altă problemă rezolvată prin acest tip de masaj.

Alte beneficii importante sunt:

  • Influențarea metabolismului celular și al sistemului glandular;
  • Activarea sistemului venos pentru o mai bună eliminare a rezidurilor metabolice de la nivel celular;
  • Ameliorarea elasticității și tonusului pielii, precum și a sănătății țesuturilor subcutanate.
  • Masajul anticelulitic este dureros?
  • Masajul anticelulitic efectuat corect produce un anumit grad de disconfort, însă el nu trebuie.să fie dureros sau să producă vânătăi. Intensitatea manevrelor trebuie să fie adaptată de către terapeut gradului de rezistență al pacientului.

Ședințele de masaj anticelulitic trebuiesc combinate cu un stil alimentar corect și echilibrat și o viață activă.

Concluzii:

Pentru menținerea rezultatelor o cât mai lungă perioadă de timp, trebuie să se adopte un stil de viață sănătos – exerciții fizice susținute (fitness, gimnastică aerobică), saună și un regim alimentar sănătos (este esențiala păstrarea unui echilibru între aportul alimentar și consumul de energie). Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminarea toxinelor și a excesului de apă din organism.

Suna pentru programare