Masaj de Intretinere si Relaxare

Masajul de relaxare

Ajuta la eliminarea toxinelor din corpul uman si creeaza o stare de relaxare totala si profunda, imbunatatind circulatia limfatica si pe cea sanguina. In general, masajul de relaxare are un efect antistres. Masajul de relaxare este recomandat tuturor persoanelor indiferent de varsta si sex: adulti, copii, sugari, adolescenti sau nou-nascuti.
In cabinetul noastru , va punem la dispozitie o gama larga de masaje – masaj de relaxare, anticelulitic, terapeutic, sportiv si reflexogen, realizate intr-o atmosfera cat mai placuta, pe un fond muzical propice inducerii unei stari de relaxare. Toate tipurile de masaj sunt efectuate de catre personal medical de specialitate, intr-o ambianta relaxanta.
Acest tip de masaj poate fi efectuat pe tot corpul, numindu-se masaj de relaxare total sau pe o zona a corpului uman, sub denumirea de masaj de relaxare partial si are drep scop principal relaxarea generala si inlaturarea oboselii. Masajul de relaxare trebuie realizat cu manevre lente, de intensitate redusa. De asemenea, orice masaj de relaxare trebuie asociat cu elemente de meloterapie si aromoterapie.
Manevrele si tehnicile specifice folosite in masajul de relaxare au drept scop accelerarea circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment sau organ.

Efectele masajului de relaxare:

  • stare de vitalitate si energizare
  • imbunatateste circulatia sanguina si limfatica
  • ajuta la eliminarea toxinelor din organism
  • relaxeaza musculatura
  • elimina oboseala accentuata
  • creste elasticitatea pielii
  • mentine o buna stare de sanatate
  • ajuta la regenerarea tesuturilor

Masajul de întreţinere

Are la bază tehnici ale masajului suedez. Acţiunea lui este să inducă o stare mentală pozitivă şi o bună funcţionalitate la toate funcţiile corpului precum şi reducere a tensiunii în muşchi; îşi gaseşte utilitatea, fie după o serie de masaje terapeutice, în cadrul cărora s-a obţinut un rezultat favorabil—ce trebuie întreţinut, fie când persoana doreşte să primească masaj în scopul profilactiv, în vederea păstrării unei stări bune de sănătate şi un tons psihic ridicat.
Fiind un masaj profund determină aparitia stării de corp uşor ,datorită accelerarii circulaţiei în sistemul limfatic şi preluarea ei de către canalele colectoare fără perturbările pe care le inducem organismului prin poziţii fixe, menţinute multe ore (ex. Lucru la calculator).

Efectele masajului de intretinere si relaxare

Efectele masajului sunt multiple, pielea, muşchii, nervii sunt stimulate iar prin ciculaţia sporită a sângelui şi a limfei produsele reziduale ale corpului sunt eliminate cu mare uşurinţă.
Masajul de întreţinere are reale beneficii fizice şi emoţionalefiind un mijloc eficient de pastrarea sanatatii.

Noi, ca specialisti ai domeniului, sustinem ideea ca masajul (indiferent ce tip de masaj) nu trebuie sa fie facut acasa (masaj la domiciliu), deoarece conditiile oferite de un salon sau cabinet de masaj nu pot fi comparabile cu conditiile de acasa iar efectul de relaxare este remarcabil daca masajul este efectuat intr-un salon de masaj care detine o masa speciala de masaj, iar posturarea pacientului este cea corecta.

Suna pentru programare